Totaal aantal pageviews

zondag 26 maart 2017

XXX-jes.

Het ging even mis met Blogger, dit bericht stond voor vanochtend ingepland, maar helaas. Toen we daarstraks thuiskwamen van een dagje/nachtje Vaals bleek het bericht nog niet gepubliceerd. Bij dezen dan toch... (Ach, vrijdag was ik vergeten m'n kaartjes te linken bij de Lift Challenge en DCL.... pfff... lekker slim...NOT)
Het bovenstaande kaartje is voor een collega. Zij wordt morgen geopereerd en ik wilde haar even sterkte wensen. Papiertjes uit het 'Dandy Retro' blok van Action en een vilten vogeltje van de bloemengroothandel.
En deze kwam er vrolijk achteraan. Eentje voor een verhuizing/nieuw huis. Het houten huisje kocht ik (volgens mij) ooit bij Zeeman, maar matcht prima bij de papiertjes. Al komen de kleurtjes niet zo mooi over als ze in het echie zijn...
foto van Colien Duister.
Inmiddels zit het weekend er bijna op, we hebben genoten. Rolf ging gisteren samen met een vriend trainen in Zuid Limburg en ik ben meegegaan. Gistermiddag heerlijk in de zon gewandeld met de honden en 's avonds lekker pannenkoeken wezen eten met z'n vijven. Nog een nachtje daar gebleven en vanmorgen rustig aan weer naar huis. Daar was het vanmiddag ook goed toeven met de honden in de polder en in de achtertuin, echt lente!
Challenge;
Mojo Monday - MOJO489

vrijdag 24 maart 2017

A little late...in de lift.

 
Afgelopen zondag begon ik al met het maken van een kaartje voor de lopende Lift Challenge. Deze keer wilde ik es niet op de laatste nipper meedoen. Cornelie zocht deze mooie, transparante kaart uit, waarbij je sketch moest aanhouden:  
Ik had bedacht om de lift te combineren met de challenge bij Dutch Card Lovers: 'Oeps, te laat... Nou dat werd ie bijna, want bij de eerste pogingen (bloemen vast plakken met mod podge en daarna met tacky glue) ging het compleet mis. Er ontstonden mega vlekken op het mika nadat de boel was opgedroogd of na een dag vielen mijn bloemen spontaan naar beneden... ;(
Dus afgelopen woensdag opnieuw bloemen gestanst uit vellum en ze mbv een lamineer apparaat op hun plaats gekregen.Ik zag dat meer deelnemers die techniek hadden gebruikt en dat beviel me wel. Door het geheel in de lengte doormidden te snijden, ontstonden 2 kaartjes. Toch ben ik niet echt tevreden (over de foto van de 2e al helemaal niet...) en vind het ook niet zo'n succes. Gelukkig is er volgende week weer een nieuwe lift, haha.
Challenges;
Lift Challenge - #115
Dutch Card Lovers - #271 'Oeps, te laat...' verjaardagskaart.

donderdag 23 maart 2017

Week 12 van 52WTC.

Ook op deze donderdag weer 2 kerstkaartjes. Even dacht ik dat ik het niet zou redden, omdat ik gister wat minder tijd had om ze nog te maken, maar het is toch gelukt. Gemaakt voordat ik neefje Quint van de peuterspeelzaal ging halen, een uurtje later neefje Mels ook van school gehaald en een leuke middag met de boys beleefd.
Het zijn vrij simpele kaartjes geworden, maar ik ben tevreden. Met een leuke sketch, mooie papiertjes en houten hulsttakken kom je een heel eind. Het tekstje maakt het nog wat meer 'kerstig'
Doe je ook gezellig mee met onze wekelijkse challenge? Kijk voor meer inspiratie ook eens op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar zie je ook voorbeeldkaartjes van Yvonne en Nancy. 
Vandaag studiedag, gevolgd door personeelsuitje en afscheid van een collega... dat wordt weer een lange dag.... Maar ik ga ervan uit dat het leuk wordt!
Morgen een lift die te laat is....en heel veel energie heeft gekost. Benieuwd? Dan tot morgen! ;-)

woensdag 22 maart 2017

Knutseldag.


Zoals beloofd: vandaag het blogbericht waarin ik laat zien wat ik afgelopen zaterdag had voorbereid toen Nel, Larissa en Brigitte kwamen fröbelen. We zijn gestart met een 'peekaboo-card'. Het idee hiervoor kreeg ik via Ingrid en zij plaatste deze video met heel duidelijke en handige uitleg.
Ik maakte een voorbeeldkaartje en 3 zakjes met de benodigde materialen, zodat de dames meteen aan de slag konden. Alleen het vouwen en stempelen mochten ze zelf doen.
De kip uit de 'Hey chick' stempelset van Stampin'Up is zo grappig, vind je ook niet?!
Op de voorkant een rondje en binnenin een flinke tekststempel uit de 'Amazing birthday' set, hele gave en bruikbare stempels. En leuk om het in passende kleur af te drukken. Nog even een doodle-randje eromheen...
Daarna gingen de ladies een doosje maken. Het is de Create a box (nr 10) van CREAlies. Larissa en ik maakten em al eens bij Doe@ding en toen was ik verkocht, eh..heb ik de mal gekocht. 
Ook hier weer alle onderdelen in zakjes, zodat er meteen geplakt kon worden. De papiertjes zijn van Stampin'Up, de Botanical serie. De stempeltjes op het label (van het vogeltje en tekst) kocht ik ooit op een rommelmarkt. Aan de uiteinde van het lint kwamen houten kraaltjes.
De bloemen zijn gestanst in bijpassende designpapiertjes en in het hartje hebben ze een diamond gem van Marianne Design.
En tot slot dit kaartje gemaakt, waardoor de kleurmiddelen tevoorschijn kwamen :) 
'Mijn kip' is ingekleurd met Ecoline brushmarkers. Het vleugeltje heb ik voorzichtig losgesneden, waardoor de coctailprikker er mooi onder paste. Beetje Tacky glue eronder en klaar. Het rondje waarop de kip is gestempeld, is ingelegd. 
Het was een leuke dag, gezellig met appeltaart van Brigitte. En Nelly had voor ons allemaal een leuk kadoosje meegebracht. Zo worden we goed verwend, want vorige week verraste Larissa ons al met chocolade en een lief kaartje. Op naar de volgende knutseldate!!dinsdag 21 maart 2017

Have a purfect day.

Van Ingrid kreeg ik papiertjes van Stampin'Up, je zag ze de afgelopen dagen al op mijn kaartjes. Zo ook vandaag, uit slechts 2 velletjes van 15 x 15 ontstonden deze 2. Handig omdat ze dubbelzijdig bedrukt zijn..... 

En omdat ik opeens weer zin had in stempelen, pakte ik dit snoezige katje erbij. Met wat Ecoline brushmarkers kregen ze een beetje kleur. 
Morgen laat ik je zien wat ik voor de dames had voorbereid toen ze afgelopen zaterdag kwamen fröbelen, kom je dan weer even kijken?
Challenge;
Paper Play Sketches - Sketch #38.

maandag 20 maart 2017

Hello.

Toen we (lees: Nel, Larissa en Brigitte....) afgelopen zaterdag de verschillende projectjes die ik had voorbereid af hadden, was er interesse in kleuren. Dat kan natuurlijk met heel veel materialen, maar de doos Derwents stond binnen handbereik. Brigitte kreeg les van Nel en de doos is nu mee naar Zeeland. Ik hoop dat ik em niet vol stompjes terug krijg, haha. Brigitte was er meteen mee aan de slag gegaan en stuurde al foto's van mooi ingekleurde afdrukjes. Ik vond het ook weer heerlijk om te kleuren en precies nu de potloden uitgeleend zijn, had ik er weer zin in. Gelukkig kleurmiddelen genoeg en gisteren zag je al ijsjes die mbv een waterpenseel en Stampin'Up inkt gekleurd waren, vandaag wat kuikens.
Nel en ik hadden het over het feit dat we vorige keer dat we bij Ingrid een workshop gevolgd hadden een bestelling hadden gedaan en, net als nu, er een product uit de SALE-a-Bration catalogus cadeau kregen. Dat was toen de Honeycomb Happiness stempelset, die ik dus nog niet gebruikt had.... Daar móest verandering in komen, dus vandaar gisteren de ijsjes en vandaag het kuiken. En weer es lekker gekleurd, ook al is het niet veel ;-)
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS279

zondag 19 maart 2017

You're so sweet

Gisteren een gezellige dag gehad. LarissaNelly en Brigitte kwamen fröbelen en ik had drie verschillende knutsels voorbereid. Wat het geworden is, zie je a.s. woensdag. Eerst nog wat andere kaartjes die ik wil laten zien: o.a. deze met lekkere zomerse ijsjes.
Ik heb ze meerdere keren gestempeld en ingekleurd met Stampi'Up inkt en een waterpenseel. Twee simpele kaartjes, maar zien ze er niet heerlijk uit?
Challenges;
De Egel - #29 Etenswaren
CAS Colours & Sketches -  Sktech #214

vrijdag 17 maart 2017

You are my sunshine.

Vandaag laat ik jullie 2 zonnige kaartjes zien, het is tenslotte lente! Tenminste....de afgelopen dagen wel, echt genieten! Net als gisteren is de basis bij beide kaartjes uitgesneden met de mooie stiksteekmal van MFT, het is echt een toppertje! 
Voor beide kaartjes de paraplu (in dit geval parasol) mal gebruikt en die ingelegd. Zie dat vaak bij Ellen en Mariken en vind het zo'n mooie techniek, dus nu zelf geprobeerd en gelukt! Dan houd je dus wel een vormpje over wat dan weer gebruikt kan voor een tweede kaartje, helemaal leuk.
Gerelateerde afbeelding
Op naar de laatste dag van het project IK HOU VAN HOLLAND. Vanochtend laten de leerlingen hun gemaakte werkstukken zien en houden ze een presentatie over het onderwerp dat ze begin van de week hebben gekozen. We hopen begin van de middag de projectweek af te sluiten met een (zonnige?) disco met Hollandse hapjes. 
Challenge;
CAS on Sunday - Umbrella

donderdag 16 maart 2017

Week 11 van 52WTC.

Deze donderdag 'schitterende' kerstkaartjes, met brons en goud, op mijn blog. Papiertjes uit een oud blokje van Marianne Design, washi tapejes, touwtjes en labeltjes zijn de ingrediënten. 
De kleurtjes koper, goud en turquoise zijn gekozen vanwege de challenge bij Merry Monday en ook dit keer is een sketchchallenge het uitgangspunt.
En weer twee klaar, de voorraad groeit. Wil jij dat ook? Doe dan mee met onze wekelijkse challenge bij 52 Weeks to Christmas. Neem ook gerust een kijkje op het blog, dan zie je voorbeelden van Nancy en Epie, wie weet doe je inspiratie op.
Challenges;
Christmas Card Challenges - Weekly Challenge
Christmas Card Throwdown - March Sketch

Merry Monday - Color challenge #239

woensdag 15 maart 2017

Vetplantjes.

Afgelopen zaterdag ging ik met Larissa, Nelly en Daniëlle een dagje fröbelen bij Ingrid. We hadden afgesproken om vetplantjes te gaan maken van papier. Stampin'Up heeft 'Oh so Succulent' mallen en stempels in de nieuwe voorjaars/zomer catalogus. Wij hebben gewerkt met de mallen, dat was al werk genoeg. 
Eerst heel veel stansen, ik koos voor 4 kleurtjes papier. De bloemen heb ik eerst allemaal een wit laagje gegeven. Van buiten naar binnen kregen ze op die manier het 'wasachtige' laagje. 
Daarna bij 3 van de kleuren weer een inkt uitgezocht voor de randjes. Ook een heel klein beetje op de puntjes geveegd, voor een natuurlijk effect.
Tot slot alles op elkaar geplakt, potjes gevuld met steekschuim en Tillandsia. De bloemen heb ik met behulp van een ijzerdraadje vastgezet. Net als dennenappeltjes in een kerststukje heb ik de ijzerdraadjes tussen het onderste en volgende 'schubje' door gehaald en de uiteinden in het steekschuim geprikt.
Het was een heel geslaagde workshop met SUperleuk resultaat! De plantjes staan hier nu te shinen op de kast. Mocht je ze ook willen maken: Ga dan naar het blog van Ingrid, want ze heeft de workshop nog een aantal keer ingepland.
Benieuwd naar de resultaten van Nelly en Larissa? Kijk dan vandaag even op hun blogs, daar zie je wat zij voor mooie succulenten hebben gemaakt.